Twista till det till påsk!

 

11 mars 2018: Twista till det till påsk!

Hej igen!

Påsken närmar sig, så idag tänkte jag visa er ett påskigt pop-och-twist-kort och hur man gör det. 🙂

  

Pop-Och-Twist-Kort

(Alla mått är inches i basbeskrivningen.)

1. Skär till ett papper så att det mäter 12”x4”, biga på mitten dvs 6”

  1. Skär till ett till papper, detta mäter 10”x3 ½”, biga på 2 ½”, 5” och 7 ½”, vik varannan ner och varannan upp.

  1. Skär till ett tredje papper som mäter 3 ½”x 8”. Biga långsidan på mitten alltså 1 ¾”. Märk ut 2 ¼” och 5 ¾” på båda sidorna med en penna, biga på diagonalen mellan dessa. (Biga på andra sidan jämtemot långsidan)

    4. För ihop långsidorna mot varandra så kommer pappret automatiskt att vikas till ett ”hus”

    5. Tejpa på ”taket” av huset på båda sidorna

    6. Tejpa fast i mitten på det första pappret du skar till (på båda sidorna, lättast är att fästa ena sidan och sedan stänga kortet för att fästa andra.)

    7. Öppna kortet och placera det andra pappret du skar till ovanpå. Vik in de yttersta sektionerna på det andra pappret du skar till och placera pappret i mitten (använd linjal om du behöver), märk ut högre övre hörnet och nedre vänstra hörnet med ett streck och ett X. Tejpa på dessa områden och vik ut den den andra delen du skar till. Nu är baskortet klart för att dekoreras! 😀

Påskkort: Till mitt påskkort använde jag en grön cardstock som bas. Det som blev över använde jag som band runt. Jag fäste detta på baksidan och satte på kardborrerondeller på ändarna för att kunna fästa och avrundade hörnen. Jag skar till 4 st gula papper (9,5x14cm) och limmade på på alla sidor. Sen skar jag till 3 st grönprickiga papper (8,5x13cm) och fäste på alla sidor utom baksidan.

Framsidan: Jag klippte slarvigt ut en bit av ett peeloff-nät och fäste på det prickiga pappret. Ovanpå detta fäste jag en 3D-bild.
Inuti
: Här skar jag till 4st gulprickiga papper (7×4,5cm) och fäste dem på snedden. Jag ritade slarvigt till två linjer runt varje ram. Sedan använde jag några påsk-dies med kycklingar och ägg (se materiallistan för allt jag använt) som jag placerade ut där jag ville ha dem.

Nu är det bara att skriva något fint till mottagaren så kan man skicka det sen. 🙂

Glad Påsk Allihop!

Materiallista:

Cardstock

Prickigt Papper

Påsk-Dies

Peel-Offs

3D-bild

2 reaktion på “Twista till det till påsk!

Kommentarer inaktiverade.