Stitch and Do steg för steg

8 maj 2018: Stitch and Do steg för steg.

Hej

Tänk att vi redan är inne i maj månad. MC säsongen är i full gång och många har påbörjat vägen mot ett MC körkort. Detta Stitch and Do sett passar utmärkt att göra till den som klarat uppkörningen. Jag tänkte visa steg för steg hur jag broderar ett Stitch and Do kort. Det är väldigt smidigt att utgå ifrån detta färdiga sett. Här finns kortstomme, hålat mönsterark, den tråd som behövs och 3D-bilder att klippa ut.

Denna bild visar hur mönstren skall sys. Siffrorna anger hur lång det skall vara från där tråden går upp tills den sticks ner igen. 1-5 innebär att tråden sticks upp i hål 1 och ner i hål 5. Det är alltid 3 hål mellan där tråden sticks upp och ner. 1-7 innebär att tråden sticks upp i hål 1 och ner i hål 7. Det är alltid 5 hål mellan där tråden sticks upp och ner.

För att sy 1-7
Stick upp tråden i hål 1 och ner den i hål 7. Fortsätt ett steg framåt och stick upp tråden i hål 8, se bild 1. För tillbaka tråden och stick ner den i hål 2. Nu skall tråden ett steg framåt och stickas upp i hål 3, se bild 2, för att sen fortsätta framåt och stickas ner i hål 9. Så här skall det fortsättas hela vägen tills hela sömmen är klar, se bild 5. Tänk på att sömmen inte klar när tråden sticks upp eller ner i hål 1, se bild 4, utan skall fortsätta framåt så att varje hål får två trådar genom sig.

Bild 1

Bild 2

Bild 3

Bild 4

Bild 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

För att sy 1-5
Börja med att sticka upp tråden i hål 1, se bild 6,  och ner den i hål 5. Sen sticks tråden upp ett steg framåt i hål 6, för att sen föras tillbaka och stickas ner i hål 2. Ännu en gång sticks tråden upp ett steg framåt i hål 3 och förs framåt till hål 7, se bild 7. Fortsätt så här tills hela sömmen är klar, se bild 8. Varje båge sys var för sig.

Bild 6

Bild 7

Bild 8

 

 

 

 

För att sy triangeln
I varje hörn skall tråden gå två gånger, annars är det bara en tråd i varje hål. Börja i ett av hörnen. För tråden upp till triangelns topp och för ner tråden i det hålet. För tråden ett steg åt det hörn som inte har någon tråd än så länge, se bild 9. För tillbaka tråden till det hål där sömmen startade, se bild 10. För upp tråden ett hål framåt upp mot triangelns topp och för ner tråden ett steg åt det hörn som inte har någon tråd, se bild 11. Fortsätt ett steg åt det hörn som inte har någon tråd och stick upp tråden i det hålet, se bild 12. Stick ner tråden enligt bild 12. Fortsätt så här tills hela triangeln har fått en söm, se bild 14.

Bild 9

Bild 10

Bild 11

 

 

 

 

Bild 12

Bild 13

Bild 14

 

 

 

 

När alla sömmar är sydda ser det ut så här

Då återstår det bara att montera kortet. I och med att jag inte känner någon som skall ta ett mc körkort den här säsongen valde jag att använda ett annat motiv. Dessa kort kan med fördel användas tillsammans med andra motiv än de som följer med. Den här gången har jag valt att montera 3D motivet med 1 mm foam tape, önskas en annan nivåskillnad går det bra att välja en annan höjd på den foam tape som används.

Insidan har jag vald att göra av ett vitt ark som jag dekorerat med peel-off hörn och stämplat en passande text

Så här blev resultatet

Lycka till med att brodera på kort!

// Sandra

Materiallista:

Stitch and do

Push out

Peel-off

Stämpel

Foam tape 1 mm

Dubbelhäftande tejp