Shaker card med tutorial

10 maj 2018: Shaker card med tutorial.

Hej hej , nu närmar det sej mors dag så tänkte kan vara lite gulligt med hjärta som symbol för ens kärlek för sin mor/mamma , och så piffat till det lite som ett shaker kort . Skakkort som det heter på svenska , hehe, som ni vet är det många engelska termer inom scrapbookingen så vanligt att det dimper ner i varje mening , hihi.

Hursomhelst  så kommer jag visa steg för steg hur jag brukar göra . Man kan ta foam tape, men jag föredrar att använda mossgummi  eller som den heter här , flower foam och dubbelhäftande tape men det blir princip likadant..Ni kommer att se hur jag menar ..

Jag gillar den här paperpaden 6×6 , perfekt för shakerkort , så jag använder de som de är . Bestämmer bara vart jag vill ha hjärtan nånstans. Just detta ville jag göra en fyrklöver så då är det bara till att lägga ut de som en sådan och diesa ut..( Framsidan)

Nästa steg är att sätta ut dubbelhäftande tejp så nära hjärtana som möjligt..  Har klippt ut en bit plast från en kartong och den limmar jag på därefter, finns hårdplast att köpa om man gör många men detta funkar också , så kasta inget ! Hehe.

Klistra sedan på foamen /mossgummin i smala remsor

Och så dags för ny omgång tape, och nu kommer det roliga , att hälla ut , glitter, confetti , sequels och alla fina namn de kan ha. I detta fall har jag vackra hexagon formade Nuvo confetti som jag häller ut lite försiktigt. ( Ett tips dock : Ibland händer det att det blir statiskt och då kan man motverka det genom att ta lite bakpulver/bapypuder t ex och badda runt foamen särskilt, torka av med papper så syns det inte sen. Lättare att kunna skaka runt allt innehåll .) Nu kan jag inte hälla ut så mycket för det är beroende på hur tjockt man vill ha sitt kort , men jag gillar detta måttet , annars kan man ju lägga det dubbelt också.

Ja och nu så är det bara till att lägga på baksidan (rakt) hehe och dekorera! Ibland tycker jag det funkar med ett sånt här kort med “bara” fram och baksida, för det räcker , men givetvis kan man sätta framsidan på ett vikt kort så får man en insida med.

Passade på att göra lite olika iom det finns så fina hjärtan dies, så här ser de ut !

Gjort både foam blommor och pappersblommor och glossat många av hjärtanen och fågeln.

Använt Nuvo glitterdrops till text och inramning.

Hoppas detta kan inspirera och att det är lätt att följa  stegen. Givetvis är det mindre moment  med foam tapen, men bra att ha mossgummit då man kan klippa det till valfri storlek på bredden. Ja detta var mina tips så önskar jag er en fin och härlig majmånad nu ! Må gott Åsa.

 

Materillista:

Paperpack Vintage Flowers 6×6    

Flower Foam Sheets    

Foam tape 1 mm  

Dubbelhäftande tape   

3D kuddar  

Ranger Glossy accent  

 Nuvo Confetti , använt diverse färger.    

Nellies multi Heart Dies

Craft emotions Fence Dies (Liknande)   

Shape Dies Fence (Liknande)   

Nesting Dies Rectangle (Liknande)      

 Intetrlocking Hearts (Liknande)    

Set av tre (Prästkragedies)    

Embossing Die Flowers 3D    

Easy Flower Die