Runt stafflikort

 

 

 

 

 

6 maj 2018: Runt stafflikort.

Hej!
Jag vågar äntligen säga att vintern är förbi! Yey!!! 😀 MEN jag tänkte ändå visa ett lite vintrigt kort som jag gjort till en konståkerska. Och vikningen kan man använda året om! (Superenkel att göra dessutom!)

Rundt Stafflikort:

  1. Jag har börjat med en dubbelvikt kortbas på 14,8 cm. (Om du vill göra en egen bas så tar du en cardstock som är 14,8×29,6cm och bigar den på mitten)
  2. Ta en cirkel die och stansa ut i kortbasen. Se till så att inte ryggen på kortet skärs av 😉
  3. Biga framsidan ungefär på mitten och vik inåt.
  4. Stansa ut en hel cirkel och klistra fast den i den nedre delen som du just vikt.
  5. Nu är kortbasen klar och det är bara att dekorera kortet som du vill ha det! Det du behöver tänka på är att något ska stoppa framsidan från att gå igen (den funktionen som mitt finger fyller i bilden). Jag valde att göra detta med en brad denna gång, men det kan göras genom blommor, eller en ”topper”/bild/text som du upphöjer med dubbelhäftande foam, 3DGlue e.dyl.
  6. Låt fantasin flöda – prova andra färger och former på kortbasen för att få en helt egen stil på din skapelse! Själv har använt papper, peel offs och en 3D-bild. Tanken var att tjejen skulle se ut att åka skridskor på  den vita “is”basen, så jag satte på bilden så att fötterna stack ut från cirkeln ovan, och peel-off-swirlarna skulle vara spår i isen. Alla cirklar är distressade (ta en sax och riv hörnen, och färga in med distress oxide/ink).

Materiallista:

Baspapper

Prickigt papper

Blått papper

Peel Off Swirls (silver)

Peel Offs Bokstäver (lila/silver glitter)

3D-bild

Distress Oxide (Walnut Stain)

Distress Tool