Och har det ej tre kanter…

14 september 2018: Och har det ej tre kanter…

Hej,

Idag tänkte jag visa två kortvikningar som gör att man kan ställa kortet på höjden och så att det bildar en trekantig form. Det fiffiga är givetvis att de oxå går att fälla ner så de går att skicka i kuvert. Här visar jag vikningen odekorerad och ett foto på beskrivningen.

Den första modellen kallas stafflikort, eller på engelska Easel twist kort. Den är enkel, men väldigt effektfull.

Det viktiga när man håller på med kortvikningar är att ha hög kvalitet när det gäller cardstock. Jag har märkt att vissa märken blir alldeles tuffsiga och riskerar att gå sönder när de bigas. Det gäller INTE Instilas Cardstock. Vill man ha kort som har schysst hållbarhet även för de tuffaste vikningar – köp Instilas Cardstock!

Du gör så här: Skär ett 12 tums cardstock mitt itu så det blir 6*12 tum. Biga(vik) på mitten så det blir ett ”vanligt” dubbelt kort. Biga sedan diagonalen på kortets framsida från nedre vänstra hörnet (mot vikningen) till övre högra hörnet (mot öppningen). Se skiss.

Triangeln som nu bildats gör att du kan ställa kortet upp. För att förstärka effekten har jag även skurit ut mönsterpappren i trekanter enligt nedan.

Sedan har jag dekorerat de sidor som syns när kortet står upp. Så här ser kortet ut när det är klart!

Den andra vikningen kallas Teepee, efter tältet ni vet. Skär ut 3 kvadrater, mina är 10*10 cm men det går ju att göra större om man vill. Biga sedan på diagonalen på alla tre bitarna. Lägg dem sedan så här och fäst ihop.

Nu bildas fyra trianglar. För ihop de två yttre omlott och res på så sätt ”tältet”.

Sen dekorerade jag även detta kort med Gorjuss underbara papper och bilder på flickan.

Jag har satt magneter på kortet under det prickiga pappret, strax ovanför hjärtana och på undersidan av vita cardstocken i blomsterhörnet, så att det hålls ihop fint och inte glipar. De sitter under

Så här ser kortet ut i uppfällt läge i två olika vinklar.

Hoppas detta har gett dig lite nya idéer för kortvikning. Tro mig jag är allergisk mot alltför komplicerade grejer – det här är två lätta effektfulla vikningar – precis som jag gillar’t!

Ha en go pysseldag nu!

// Karin

Materiallista:

Vit cardstock

Pappersblock Gorjuss

Dies, fotoram och hjärtan

Dies, biljetter

Dies Fjärilar

Dies, text Hello

Stämpel, You’re one of a kind

Stämpel, Sending you…

Stämpel Live, Love, Laugh

Rosor liknande

Blommor liknande