Nordpolen nästa! Tomtens godiståg

26 november 2018: Nordpolen nästa! Tomtens godiståg.

Tänk vad tiden rusar iväg, knappt en månad kvar till jul. Hittade ett sött jultåg på youtube som jag ville göra min version av. Här visar jag hur jag gjorde. Jag visar lok och en vagn, men du kan göra hur många vagnar du vill beroende vad du vill ha dem till. Jag tänker göra en vagn till och ha det som prydnad på gottebordet till jul, med olika godis i. Jag börjar att skära till vagndelen i vit cardstock. 11×8 1/4” (inches) biggar på korta sidan vid 3” och 5 1/4” ända ner.

På långa sidan biggar jag vid 3” och 8”. Vänder till korta sidan och biggar vid 2,5” och 5 3/4” men bara ner till första biggningen och sen hoppa över till sista biggningen och biggar ända ner(se bild nedan). Klipp enligt övre bild till höger. Locket gör jag i svart cardstock enligt måtten på nedre bilderna nedan. Klipp sedan bort såsom bilden visar. Limma flärparna och sen sätter du lim på alla sidorna som sedan viks ner som extra stadga inuti loktaket.

Nu är det dags för dekoration, sätter 3 olika remsor över varandra i olika bredder(se bild nedan) stansar ut cirklar i svart cardstock(2 till varje hjul så det blir stadigt) sen klipper jag på fri hand mindre ”cirklar” i mönstrat papper och limmar på.

Kuben uppe på loktaket har jag gjort som en kub med lika långa sidor runtom. Och limmar på locket. De vita fönstrena är 1,5” i kvadrat. Gardinerna ritar jag på fri hand och limmar på. På främre rutan sätter jag den söta tomtenissen som jag stansar ut innan jag sätter på gardinerna.

Den runda skorstenen klipper jag en remsa från cardstock och rullar ihop till jag blir nöjd med storleken. Stansar ut en vit cirkel(samma stl som hjulen) och limmar skorstenen på den och limmar sen hela på locket. Dekorerar med mönstrade papper. För det välvda ”taket” över där tomten står så skär jag en lagom remsa(2,1”x6”)och biggar vid 2,1” och 0,5”. Limmar ihop den vid ändarna så att biggningen 0,5 hamnar under. Dekorerar med God Jul och girlanger. För att lok och vagn ska sitta ihop så klipper jag ut en svart cardstockbit 0,5”x2” och viker på mitten. Limmar ena halvan på lok/vagn och gör hål på andra halvan för en brad.

Pyssla lugnt!/ Benita

Materiallista

Papper

Svart

Cardstock

Mönstrat

Dies

GodJul

Tomte

Cirklar

Kant(istället för girlang)

dekoration

Brads