När asken blir en present i sig

25 maj 2018: När asken blir en present i sig.

Hej,

Så här års duggar firandena tätt, bröllop, konfirmationer, studenter, mors dag, skolavslutningar. Man kan säga att det är presenternas högtid och vad passar väl då bättre än att visa hur du enkelt kan altra en presentask så att den blir ett personlig. För er som är ovana vid scrapbooking-lingot så betyder helt enkelt altra att ändra. Jag har alltså använt färdiga vita askar istället för att skapa egna.

För att få storleken på lock och botten placerar jag locket respektive botten mitt på pappret och ritar runt om. Det tycker jag är lättare än att mäta. Sen viker jag där strecket är och klipper upp till strecket på två sidor så att jag kan vika ner över alla fyra kanterna. Jag skär även ut ett papper som passar botten på insidan av asken.

När jag har klistrat på papprena målar jag detaljer, ramarna, kronor och rosen,  som ska klistras på med svart akrylfärg. Även kanten på en av askarna målar jag svart. Sedan fäster jag dekorationerna. Instila har många fina ramar och trädekorationer som passar för askar av märket Filigranki och har nyligen fått in massa dekorationer i kartong från märket Dutch Dobadoo, sök på Cardboard.

Det bästa momentet är det sista: att använda det underbara metallvaxet i guld respektive silver för att färga in de svarta detaljerna delvis och kanterna på asken. Vaxet från Coosa är heeeeeeeelt underbart tacksamt att jobba med. Jag tar bara lite på fingret och gnider på… så läckert resultat som ger asken dess finnish och lyster. Det här klår Inka Gold som jag jobbat i tidigare och vad jag har hört är det mindre risk att wax torkar jämfört med Inka Gold. Det behövs inte mycket av produkten för att få fantastiskt resultat.

Så här blev de färdiga resultaten. Perfekt ask för till exempel ett smycke!

Pyssla lugnt!

// Karin

Materiallista:

Pappersblock från Gorjuss

Svart Akrylfärg

Filigranki ramar

Wax  guld och silver

Kronor från Dutch Dobadoo

Rosor (liknande vara)

2 reaktion på “När asken blir en present i sig

  1. karin Inläggsförfattare

    Men oj, denna kommentar hade jag inte sett. Sorry för det. Icke desto mindre stort tack – vad glad jag blir!

Kommentarer inaktiverade.