Minialbum

20 september 2018: Minialbum.

Idag bloggar jag mitt sista inlägg för Instila. Jag hinner tyvärr inte med mitt uppdrag längre då jag jobbar heltid och studerar halvtid. Jag önskar att jag hade mer tid så jag kunde fortsätta för jag trivs bra hos Sabina och resten av Instilas gäng.

Idag visar jag ett skapligt enkelt minialbum som är gjort helt av cardstock. Jag har inga mått då jag helt enkelt bigat och vikt på måfå denna gång. Men grunden för varje uppslag är i alla fall så här. Bestäm hur stor sidorna ska vara, t ex 4″. Då skär du till en cardstock med längden 8 1/2 “. Biga vid 4″ och 4 1/2″. Detta är då det mittersta uppslaget. Vill du göra utvikbara flaps, så ta med det i beräkningarna. Till uppslaget under detta ökar du med 1/2″, så skär till en cardstock med längden 9″. Biga vid 4″ och 5”. Fortsätt så tills du har det antal sidor du vill ha. Skär till minialbumets pärm något längre. Samtliga sidor limmas ihop i mitten. Sedan är det bara klä sidorna med mönstrade papper och sätta in foton och dekorera.

Här kommer en bildserie med bilder från mitt minialbum.

Jag vill tacka alla Instilas bloggläsare för den här tiden. Pyssla kommer jag att göra i fortsättningen med, men i mindre skala, då både jobb och skola kräver mycket av mig.

Ha en riktig toppendag!

Kram Malin

Materiallista:

Cardstock

Yvonne Creations Vintage Objects 6×6

FLORELLA-Blüten weiss, 2cm

Adhesive pearls 4mm (available in 7 colours)

Studio Light Embossing Die Cut Stencil So Spring nr 78

Multi Frame Dies tags 4 Curved Corners

Die Fantastic Flowers Leaves

Distress inks

Filigranki Laser Cut Chipboards elegant oval frame

Artist Acryl 22 ml (18 colours)

Mixed media paint (14 färger)

 

2 reaktion på “Minialbum

  1. instila

    Storleken på albumet är sådan som jag beskrev i inledningen. Sidorna är 4″breda. Själva ryggen utökas med 1/2″ för varje sida. Den mittersta är en 1/2″ i ryggen, sidan under är 1″, sidan under det är 1 1/2″, o s v. Bortsett från extra flaps, då behöver sidorna göras större. Höjden är 5,5″. Albumets fram-/baksida är 4 1/4″ för att täcka över albumets sidor.

Kommentarer inaktiverade.