Kondoleanskort

22 februari 2018: Kondoleanskort.

Det finns kort som är roliga att skapa och det finns kort som är mindre roliga att skapa. Att skapa kondoleanskort är kanske inte det mest roliga, men ack så personligt jämfört med de som finns att köpa på affären. Idag kommer jag att visa er fyra olika kondoleanskort.

Jag har valt att skapa det första kortet i ljusa färger. Basen är en vit cardstock och de mönstrade papperen kommer från Precious Marieke. Stämpelmotivet har jag färglagt med distress markers och sedan stansat ut och fäst med 3d-kuddar. Dekorerade kortet med några rosor och utstansade gröna blad, samt några vita halvpärlor.

Även det andra kortet har jag skapat i ljusa färger med vit cardstock som kortstomme. Jag har skapat detta kort med ett barn i åtanke. Mönstret på papparet har björnar på sig och har något mer färg i sig än det första även om detta också är relativt ljust och avskalat. Papperen kommer från Precious Marieke. Det är samma stämpelmotiv som på första kortet och även detta är färglagt med distresser. Stansade ut motivet och fäste det sedan med 3d kuddar på en utstansad scallopcirkel. Dekorerade även detta kort med rosor och några utstansade blad, samt vita halvpärlor.

Det tredje kortet är även det i ljusa toner. Jag har använt vit carstock och papper från Precious Marieke. Valde denna gång att lämna en bred vit kant runt det mönstrade papperet. Stansade även ut en oval som jag sedan byggde ett 3d-motiv på. Motivet är Pushout från Precious Marieke, men dessa verkar vara slut i butiken. Jag dekorerade med en hemmagjord blomma i vitt. Avslutade med att stämpla “Själar säger aldrig farväl” på den vita kanten som omsluter kortet.

En närbild på 3d-motivet.

Då var vi framme vid det fjärde och sista kortet för idag. Även detta kort har en vit kortbas och papper från Precious Marieke. Precis som kortet ovan har jag valt att lämna en ganska bred vit kant runt om. Stansade ut ett kors i brun cardstock och limmade fast den på en vit utstansad oval. Satte fast oval med 3d-kuddar. Stansade ut en björn i vitt och färgade de bruna partierna med en brun distress markers. Fäste sedan björnen med 3d-kuddar. Tillverkade en blomma med vit flower foam och limmade fast den. Avslutade med att stansa ut texten “Med varmt deltagande” i brun cardstock och fäste den. Ett tips är att sätta dubbelhäftande tejp på baksidan av papperet innan du stansar ut, så är det bara fästa den direkt utan att behöva kladda med lim.

Ha en underbar dag!

Materiallista:

Cardstock

Pappersblock Condoleance 6×6

Clearstamp stämpel Condolences 2

Foam dots 2 mm outer box

Adhesive pearls 4 mm

Multi frame dies Wavy round

Flower foam assortment

Multi frame die straight oval 2

Mini die Cross

Condoleance Memory Bear dies

Crealies text die Med varmt deltagande