Grattis till körkortet!

25 februari 2018: Grattis till körkortet!

Hej!
Kezia här, och jag ser så mycket fram emot att få inspirera er i ert pysslande! I detta första inlägg från mig tänkte jag visa ett kort som kan användas i flera syften. Ursprungligen var det tänkt till någon som tagit körkort, men man kan även ge det till någon som man vill ge en resa till, någon som flyttar eller ska resa iväg. Kort sagt, det finns flera användningsområden för kortet. Ett tips är att göra en liten ficka på insidan om du vill lägga i pengar, presentkort, biljett eller dylikt till mottagaren.

Jag skar till ett 15x30cm vitt cardstock och vek på mitten för kortbasen. Sedan fäste jag papper från Amy Design “Daily Transport”, ett som var 14,5×14,5cm (vägskyltar), och ett 14,5×6,2cm (mörkblått) som ramas in av ett ljusblått cardstock 14,5×7,9cm. Därefter använde jag samma mörkblåa papper, 7x9cm, för att rama in ett vitt cardstock, 8,6×6,6cm. Sedan har jag dekorerat med en 3D bild, heat-embossat en text under bilden och satt på peel-offs. På kanten på alla papper (utom det vita) har jag använt Distress Oxide för att få en lite gammaldags känsla. Jag gjorde även detta runt 3D-bilden.

3D-bild: En bild som du klipper ut flera gånger, för varje gång en mindre del av bilden, och fäster med häftkuddar eller 3D-lim. Här nedan finns en annan bild som man får med om man köper “3D Push Out, Daily Transport” från Instila. Det som är bra med dessa är att du inte ens behöver klippa ut bilden själv, du behöver bara trycka ut dem ur arket du får!

Heat Embossing: Här stämplar man upp ett motiv som man sedan strör ut embossingpulver över och använder ett fön för att värma och smälta pulvret. Texten/motivet står då ut lite grann.

Materiallista:

Push-out daily transport cars

Peel-offs runda

Distress Oxide (Walnut Stain)

Paperback Amy Design Daily Transport

Clearstamp Text Amy Design Daily Transport

Cardstock