Double Gatefold Card

16 september 2018: Double Gatefold Card.

Tjejfest!
Om du har tjejfest ibland och skickar inbjudningar till tjejerna är detta kort feminint (enligt mig) och riktigt elegant. Pappersserien som jag använt är gudomlig. Har gjort en tutorial nedan. Måtten är både inch och cm denna gången.
Hoppas ni tycker om kortet 🙂

Börja med ett cardstock som mäter enligt bilden.

Lägg pappret med kortsidan upp och lägg pappret så du mäter 1 inch från hö sida. Sen börjar du skära från 1,8 cm till 12 cm. Lyft kniven och sätt ner den på 17 cm och skär till 27,2 cm. Sen roterar du pappret och lägger vä kanten vid 5 inch. Sen skär du precis likadant så du får skärlinjerna enligt bilden ovan.

Sen ska vi biga :). Börja vid 3/4 inch och biga bara till och från skärlinjen. Sedan 1 3/4 inch och då bigar du hela längden. Biga hela längden vid 3 3/4 också. Och vid 4 3/4 bigar du bara till och från skärlinjen igen.

Sedan börjar vi om med samma mönster fast med andra siffror.
vid 6 3/4 inch bigar du till och från skärlinjen. Sedan hela längden vid 7 3/4 och 9 3/4. Och du avslutar vid 10 3/4 med till och från skärlinjen.

Det är svårt att förklara hur du viker, men på en del ställen där du viker den översta och understa i berg, viker du det innersta i dalvikning. Kolla noga på bilden och se till att du gjort likadant 😉

Sen är det dags att klä kortet. Alla mått stämmer på bilden, men jag har skrivit 8 st på de allra minsta bitarna. Det stämmer inte, det räcker med 6 st.

Montera efter bilden.

Jag dekorerade utsidan med 3 st runda utstansade bitar. Fäste med lim på ena sidan så det går att öppna och stänga som man behöver 😉

Materiallista:

Cardstock
Mönsterpapper
Dies
Dies
Stämpel
Stämpel
Distress ink

Tills nästa gång // Jenny

 

2 reaktion på “Double Gatefold Card

Kommentarer inaktiverade.