Den som spar han har

22 september 2018: Den som spar han har.

Jag tycker det är så bra om man kan ta tillvara på allt material. Jag tänkte visa ett sätt som man kan använda spillbitar av papper på. Just till detta kort har jag använt papper ur ett nytt designblock, men principen är den samma. Jag har använt en av de mindre kvadraterna av dessa stansar. Det blir lite mer liv i pappret då kanterna ser sydda ut.

Det blir ju oftast så att man använder papper som går ton i ton eller har liknande mönster och så vidare när man skapar och då kan man stansa ut fyrkanter på detta vis.

Sen har jag stansat ut en större kvadrat som jag sedan placerar ut de mindre på och som ni ser så har jag chalkat kanterna med brun stämpeldyna för att få mer liv i dem. Sen limmar jag fast dem när jag är nöjd med placeringarna.

Jag mäter sällan något så det blir exakt när jag skapar. Här blev lapptäcket lite för stort för själva kortstommen så jag tog en större kvadrat och stansade ut så måttet blev passande och på så vis får man jämn kant och den ser sydd ut i stället för att bara skära den i skärmaskinen. Valde en kortstomme i brunt och en svart bit bakom kvadraterna.

Sätter ihop lite olika pappersblommor, både platta och rosor i samma toner som papperna.

Bladen är från Dutch Doobadoo som jag färgat med två olika stämpeldynor. Sen har jag klippt ut dem och satt dem i blomsterhörnen.

Rosorna brukar ju sitta på stjälk som man klipper bort och ofta slänger, men de kan faktiskt komma till användning. Om man snurrar dem runt ett smalt föremål så blir de som en spiral och det är snyggt att addera till ett blomsterarrangemang.

Så här kan det se ut.

I hörnen har jag satt peel-off stickers i guld.

Här är det färdiga resultatet. Har använt en grattis stans och stansat i brunt (samma som kortstommen), och en i svart. Man lägger dem på så vis att det ser ut som skugga. Kanten har jag streckat och på grattis-texten har jag gjort små prickar.

Materialförteckning:

Crealies Creanest-dies

Studio Light Paper pad nr 70

Cardstock

Rosor

Dutch DooBado blad

Peel-off hörn i guld

Liknande produkter:

Stämpeldyna

Pappersblommor

Grattis-stans