Carpe Diem

8 september 2018: Carpe Diem.

Det här är mitt första inlägg i Instilas inspirationsblogg, tycker detta ska bli jätteroligt.

Nu är sommaren över och hösten kommer smygandes och då tycker jag att man ska fånga dagen, för vi har många fina dagar kvar att njuta av.

Materialförteckningen kommer i slutet av inlägget.

Jag har valt en kortstomme i ljusblått som jag chalkade kanterna på med en stämpeldyna i brun nyans, Versa Colour Bark. Stansen är Vintage flowers Floral Hexagon och den är utstansad i ljusgult.

Fäster den utstansade ramen på 3D kuddar för att få lite mer djup i kortet.

Stansade ut en ljusgul hexagon som jag klistrade direkt på kortstommen i mitten av ramen. Tyckte bilden passade bra till mitt tema med Carpe Diem. Det är Push Outs Oriental Landscapes. Man bygger upp dessa motiv steg för steg med den större bilden underst och fäster nästkommande bild på 3D kuddar, här har jag använt 3D kuddar som är 1mm höga. Har chalkat kanterna på bilderna också.

Jag tycker det är bra om materialet räcker så länge som möjligt, så jag brukar stansa ut i skräppapper. Ska visa steg för steg hur man på ett enkelt sätt kan bygga upp blommor att använda i sitt pyssel. Använt dessa tre blommor i tre olika sorlekar.

Chalkar kanterna för att få mer liv i blommorna.

Böj försiktigt upp kanterna. Fäste en bling i mitten av den minsta delen.

Monterade ihop blommorna med den största delen i botten och avslutade med den minsta delen med bling i överst. Tycker det är snyggt att sätta i hop grupperingar.

Texten är träbokstäver som limmats fast. Bladen vid blommorna är peel off stickers med sammetslook. Det blir effektfullt att blanda in olika sorters material som här med träbokstäverna och stickers med sammetslooken. Satte bling i mindre storlek, med samma färg som i mitten av blommorna, i hörnen av hexagonen.

Slutligen så streckade jag kanterna på kortet. Det är ofta som det är de små detaljerna som gör det.

 

Materialförteckning:

Kortstomme och utstansat

Vintage flower Floral Hexagon

Blomsterstans

Carpe Diem

Gröna blad med sammetslook

Orientalisk bild i 3D

3D kuddar