Brevpapper och kuvert

26 augusti 2018: Brevpapper och kuvert.

Hej igen!

Här kommer jag med en suuuuuperenkel vikning som kan användas i olika former. Jag skriver många brev, så jag ville göra mitt eget brevpapper. Här är några varianter:

Först ut har vi ett höstigt brevpapper som fungerar som både brevpapper och kuvert, där jag på framsidan gjort iordning en ruta för adress. Här fungerar A5-papper väldigt bra och man kan själv bestämma vilka mått man vill ha. Vik en flik för baksidan och sedan för du den undre delen till den bigningen du just gjort: ta-da, färdigt! 😀

Nästa variant är vintrigt. Här har jag rundat kanterna på baksidan och fäst en brad jag hade hemma, som dekoration. På framsidan blev det ett papper med snöflingor som jag prytt med 3D-färg i mitten, och utstansade figurer. Nu blir frågan om jag ska fästa någon text där också, men i så fall blir det när jag vet hur jag ska använda kortet och till vem.

Till det tredje och sista pappret ni får se här, som får spegla vår vår och sommar (det gick ju inte riktigt att skilja dem åt detta år 😉 ) så har jag använt en rund skål för att skissa den avrundade kanten och klippte efter den linjen. Om pappret är dubbelsidigt så brukar jag oftast skära till vita rutor och fästa inuti där jag kan skriva, men just det här pappret hade ju liksom sina egna rader och var såpasst ljust att jag kunde använda det som det var. Med en embossad text på framsidan och guldiga peel-offs på baksidan kunde detta brev skrivas och skickas iväg.

Har ni gjort ert eget brevpapper någon gång så skulle jag gärna se hur ni gjort. Ha det bra så länge så hörs vi nästa gång! 😀

Materiallista:

Höstpapper

Vinterpapper

Sommarpapper

Peel-offs

Clearstamps (Texter)

3D-liner (Grey)

Dies (Granar och Älg)

Dutch Doobadoo pappersdekorationer

2 reaktion på “Brevpapper och kuvert

Kommentarer inaktiverade.