Baby album

24 februari 2018: Baby album.

Hej på er,

Fortsätter på samma tema som mitt förra inlägg, nämligen Bebis Tema.

En av mina vänner har fått en bebis för en månad sen och jag har funderat vad som skulle passa bra som present till både bebis och föräldrar. När jag letade lite inspiration kom jag över dessa album jag visar nedan och tänkte att de blir perfekta att göra en för varje månad.  När jag är klar så kommer jag ha 12 album.

I detta inlägg kommer jag att visa 2 av de 12 album. De var väldigt lätta att göra och det behövs inte så mycket material.

Basen består av ett 12×12 inch Cardstock.
Denna scorade jag på 3 1/2 och 8 1/2, sen vände jag cardstocken och scorade på 3 och 8. Efter detta så skar jag visa linjer och klippte ut andra. Se bilden nedan, det streckade ska skäras och det heldragna ska klippas ut.
När du är klar ska det se ut som bilden nedan.
Nu ska du vika på alla scorade linjerna.
För att man ska kunna vika ihop sidorna utan att de tar sönder varandra så behöver en del sidor skäras mera. En av de är längst till vänster mellan översta och mellersta biten.

Det andra är att man skär in lute till på biten som är längstbtill höger och i mitten.
När du viker ihop så viker du mittdelen längst till vänster mot mitten,sen viker du mittdelen längst till höger mot mitten, sen tar du delen längst ner och viker över de delar du viktoch sist tar du översta delen och viker över allt.

Det jag gjort härnäst är att jag kantstansat översta biten och högra mittersta vikbiten.
Jag sätter fast två sidor med magneter. Den första är mitten delen där jag viker högra över vänstra biten. Jag sätter magneten på viksidan på högra sidan lite från kanterna, efter att jag satt första magneten så sätter jag paret över och en liten limklick över. Nu viker jag högra sidan över vänstra så att limklicken syns,där lägger jag magnet paret.Andra magnet paret sätter jag mellan översta biten och näst sista vikbiten. Jag gör på samma sätt som förra magnetparet. När magneterna är på plats och allt är vikt så ser det ut som nedan.Det som är kvar nu är att sätta fast alla viksidor och lägga på mönsterpapper. Nedan kommer bilder med mått på mönsterpapper. Det tillkommer lite mer cardstock då det finns tags i albumet. Jag använde 10 stycken 15×15 mönsterpapper.

Basen för andra albumet består av ett 12×12 inch Cardstock.

Jag scorade på 5 och 10 inch, vände på pappret och scorade på 5 och 10 igen. Vände pappret så jag hade den första 5 inch linjen mot mig, i den fyrkanten scorade jag på 2 1/2 ner till första linjen. På bilden nedan ser man var jag skär och var jag klipper ut. Streckat linje skär, heldragen klipp ut. Här nedan ser man hur det ser ut när allt är skuret och klippt.Nu viker jag på alla scoringlinjer.

För att vika ihop albumet så vänder du på pappret så du har hålet på vänstra sidan. Vid hålet, översta delen viker du uppåt och nedersta viker du till höger. De korta flikarna längst till höger viker du bakåt både på övre och nedre biten. När alla flikarna är vikta så viker vi ihop albumet som följer: nedersta biten viker du upp mot mitten, vänstra sidan viker dunöver mot mitten och sen viker dunöver översta mitten biten mit mitten.

Nästa steg är att sätta 3 magneter. 1 mellan vänstra sidan och understa sidan och 2 för att sätta fast stängningen. Jag har gjort på samma sätt som på förra albumet.

Det som är kvar är att runda av hörn, sätta fast vikta delar och sätta fast mönsterpapper. Här nedan finns bilder på ovan.  I andra albumet använde jag 13 stycken 15×15 mönsterpapper.

Material lista:
Vit Cardstock
Papperpack  – Wild Rose Studio – Bellas Birthday
Multi Frame Die Straight square 2
Kantdie – liknande denna
Stormy sky – mini distress dyna
Two-sided sticky tape

En reaktion på “Baby album

Kommentarer inaktiverade.